?

Hvordan holde kontakt med privat psykologtjeneste under Coronautbruddet?

Kvinne 20 . 17 Mars 2020
Spørsmål

Hei Jeg er en 20 år gammel student som ikke helt vet hva jeg skal gjøre. I disse Covid-19 tider har jeg full forståelse for at alt stenges, også inkludert psykologer, MEN! Jeg startet hos privat psykolog for 1 måned siden og har hatt stor nytte av de få timene jeg har hatt. Nå som alt er stengt vet jeg ikke hva jeg gjør fordi jeg kjenner på en uro i kroppen og føler virkelig at jeg trenger en utenforstående å snakke med! Psykologtjenesten tilbyr telefonkonsultasjoner men jeg har tlf angst og sliter med tanken på å skulle bli kontaktet av psykolog per tlf. Føler dette er dumt men klarer det bare ikke! Hva kan jeg gjøre i tiden som kommer for at dette ikke skal ta fullstendig overhånd, noe jeg begynner å kjenne på allerede? På forhånd takk for svar!

Kvinne (20)
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
psykolog svarer
Hei, først av alt vil jeg si at det er fint at du har fått etablert en god relasjon med en terapeut og at du erfarer at terapien er nyttig. Jeg vet at den nedstengingen av psykologtilbudet som gis privat, er det mange både klienter og psykologer som bekymrer seg over og de ulike psykologene jobber med å se på løsninger. Du sier at din psykolog har tilbudt telefonsamtaler, men at det er spesielt utfordrende for deg på grunn av telefonangst. Er det mulig at psykologen kan tilby kontakt via andre kanaler som mail eller video? Mange erfarer at det er nyttig å kunne skrive  og få svar fra sin terapeut. Kanskje er det mulig at dere kan fortsette noe via skriftlig kommunikasjon og deretter se på muligheten til å gå over til andre kanaler etterhvert. Jeg vil anbefale deg å være åpen med din psykolog om dine utfordringer og se om dere kan finne løsninger sammen. Det er mange som strever med telefonangst, og det er noe man kan jobbe spesifikt med i terapi slik at det blir lettere for deg på sikt. 
 
Hvis det skulle bli vanskelig å få til å opprettholde kontakten med din psykolog, tenker jeg at det er to andre alternativer. Det ene er å be om samtaler med din fastlege i denne overgangstiden. Fastlegen kan være en god samtalepartner. Alternativet er søke hjelp hos SiO psykisk helse i påvente av videreføring av din nåværende behandling, og hvor SiO psykisk helse tilbyr videosamtaler.
 
Med Corona-utbruddet er det mange som er urolige, og det er fint og naturlig å kunne søke støtte i nære venner og familie. Jeg håper at du kan finne en god løsning frem til hverdagen igjen kan normaliseres. 
 

Vennlig hilsen 

Psykologen

Finner du ikke det du leter etter?